Civil szervezetek projektjei
Civil társadalmi projektek

A közvetlen EU finanszírozású program a polgárok közvetlen részvételét biztosító projektek támogatására irányul. Ezek a projektek a különböző háttérrel rendelkező polgárok találkozására adnak alkalmat, annak érdekében, hogy konkrétan részt vehessenek az uniós politikai döntéshozatali folyamatokban a program célkitűzéseihez kapcsolódó területeken. 

Támogatás

A projektek keretében a résztvevő nemzetközi partnerek a program célkitűzéseivel és prioritásaival összhangban lévő cselekvés megvalósítására nyerhetnek támogatást. A tervezett tevékenységek lehetnek konferenciák, rendezvények és kezdeményezések szervezése, kommunikációs kampányok, tanulmányok és felmérések készítése, valamint eredményeik terjesztése stb. A projekteknek mindenképpen törekedniük kell a társadalmi szerepvállalás, szolidaritás és önkéntesség előmozdítására, illetve a vonatkozó vélemények összegyűjtésére és közvetítésére.

Összefoglaló A projekt maximális időtartama 18 hónap lehet. 

Partnerek

Pályázók lehetnek nonprofit szervezetek, ideértve a civil társadalmi szervezeteket, az oktatási, kulturális és kutatóintézeteket.

Partnerek lehetnek helyi/regionális állami hatóságok vagy nonprofit szervezetek, ideértve a civil társadalmi szervezeteket, az oktatási, kulturális vagy kutatóintézeteket, a testvérvárosi bizottságokat és hálózatokat.

A projektben legalább három támogatható ország településeinek kell részt vennie, amelyek közül legalább egy uniós
tagállam.

Partnerországok lehetnek:

- az EU tagállamai,

Szerbia, Montenegró, Bosznia és Hercegovina, Albánia, Macedónia.

Finanszírozás

A pályázat által nyújtott támogatás átalányalapú, amely a tevékenységben résztvevő KÜLFÖLDI állampolgárok és támogatható országok száma alapján, sávosan kerül megállapításra. Összege 12 500 és 150 000 EUR között változik.

Mivel a támogatás igénylése nem részletes költségvetésen alapszik, ezért felhasználását nem kell tételesen elszámolni. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a támogatás elszámolásakor semmilyen pénzügyi dokumentum csatolására nincs szükség, azokat csak az esetleges utólagos pénzügyi ellenőrzés során kell bemutatni.

A támogatás minden olyan költség kifizetésére felhasználható, amely a projekt megvalósításával kapcsolatban felmerül.

A pályázat keretében 50% előleg igénylésére van lehetőség. A fennmaradó 50% átutalására a zárójelentés benyújtását követő 60 napon belül kerül sor. 

Határidő

A pályázatokat évente március 01-ei határidővel lehet benyújtani. 

Ajánlatkérés