Települések találkozója


Települések találkozója

A közvetlen EU finanszírozású program testvér-, és partnertelepülések polgárainak nemzetközi találkozóját támogatja.

 

Támogatás  

A pályázat a partnertelepülések egyikén megrendezett tevékenységet támogatja, amely jellemzően nemzetközi találkozók (pl. éves települési napok, fesztivál stb.) keretében kerülnek lebonyolításra. Az esemény bármely településen megrendezhető, függetlenül attól, hogy ki nyújtja be a pályázatot. A pályázat megvalósítási időszakonként egy, maximum 21 nap hosszúságú rendezvény megtartását támogatja.  

Partnerek

ÖsszefoglalóA pályázatban partnerként vehetnek részt: 

-          települési önkormányzatok,

-          az önkormányzatokat képviselő testvértelepülési bizottságok,

-          az önkormányzatokat képviselő civil szervezetek. 

A projekteknek legalább két részt vevő részt vevő ország településeinek kell szerepelnie, amelyek közül legalább az egyiknek az Európai Unió tagállamának kell lennie. 

testvértelepülések fogalma tágan értelmezendő, amely valamennyi olyan települést magában foglal, amelyek testvérvárosi megállapodást írtak alá vagy ilyen megállapodás aláírására kötelezettséget vállaltak, valamint azokat a településeket is, amelyek más partnerségek formájában erősítik együttműködésüket és kulturális kapcsolataikat. 

Támogatott partnerországok lehetnek:

- az EU tagállamai,

Szerbia, Montenegró, Bosznia és Hercegovina, Albánia, Macedónia.

Finanszírozás

A pályázat által nyújtott támogatás átalányalapú, amely a tevékenységben résztvevő KÜLFÖLDI állampolgárok száma alapján, sávosan kerül megállapításra. Összege 5 000 és 25 000 EUR között változik.

Mivel a támogatás igénylése nem részletes költségvetésen alapszik, ezért felhasználását nem kell tételesen elszámolni. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a támogatás elszámolásakor semmilyen pénzügyi dokumentum csatolására nincs szükség, azokat csak az esetleges utólagos pénzügyi ellenőrzés során kell bemutatni.

A támogatás minden olyan költség kifizetésére felhasználható, amely a projekt megvalósításával kapcsolatban felmerül.

A pályázat teljes mértékben utófinanszírozású. A támogatás a pályázat zárójelentésének benyújtását követő 60 napon belül kerül a kedvezményezetthez átutalásra.   

Határidő 

A pályázatokat évente két határidővel (március és szeptember 01-én) lehet benyújtani.

 

Ajánlatkérés